Blog

Onellatas, videki elet, fust es egerek

Posted on November 8, 2015 at 5:00 PM
Kedves barátaink! Nem azért írjuk ezeket a sorokat, mert annyira ötleteseknek és kreatívoknak tartjuk magunkat, hogy ezen a módon elvárjuk a tapsokat. Nem mi találtuk fel azokat , amiket sorainkban leírunk. Mi csak tanulmányoztuk, átvizsgáltuk és megpróbálunk ezekhez alkalmazkodni , vagy ezeket a mi igényeinkhez igazítani. Amit leírunk, saját tapasztalataink vagy elképzeléseink jövöre nézve. Tippeknek, tanácsoknak lehet számítani. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy hasznos információk lehetnek azok számára akik először hallanak ezekről a dolgokról :)

       Vidék , szép tájak , friss levegő , egészséges kaja , szabadság , leválás a rendszerről, kiadások csökkentése ! Ugye ti is erre számíttok , amikor tervbe veszitek a vidékre költözést ?! Persze ez mind igaz és valós lehet, nincs ezzel semmi gond . De azért akadnak olyan dolgok is , amikre nem számítottunk , és bizony-bizony komoly kihívások lehetnek ...főleg azok számára , akik még nem éltek soha falun ! Úgy gondoltuk , ebben a cikkben elmondjuk nektek, hogy milyen nehézségekkel , gondokkal kűzködtünk , amióta vidéken élünk . Persze , nem kell megijedni nem riasztott el , vizont egy párszor eszünkbe jutott a városi kényelem . 

         Melyikkel is kezdjük? Mindenk előtt tudnotok kell , hogy , kicsitől -nagyig , imádjuk az állatokat és a természetet . Épp ezért , amikor először megláttuk az egereket a házban , annyira élveztük a dolgot , hogy aranyos fényképeket is készítettünk róluk , miközben a maradék kakaót itták a csészéből. Tudtuk, hogy Mikey Mouse nagyon ügyes , és szereti a gyerekeket , viszont azt csak később tudtuk meg , hogy milyen iramban szaporodnak . ...és itt kezdődtek a gondok ! Próbáltunk velük emberiesen bánni , és élve kitessékelni őket a házból . Élve próbáltuk megfogni őket . Ment ez nekünk , de annyira lassan , hogy , amíg egyet megfogtunk, és az ajtón kívűl vittünk , addig a többi cincogó képes lett volna meginni egy vödör kakaót pár perc alatt . Még ez sem lett volna olyan nagy gond , mert szívesen adtunk volna nekik, viszont ezek az egészen szemtelen kis rágcsálók , már a ruháinkat kóstolgatták , sőt képesek lettek volna velünk egy ágyba bújni . Sajnos gyilkos megoldásokhoz folyamodtunk , de ez sem oldotta meg teljesen a problémát . Az egerek ugyan eltűntek , de a szaguk maradt , és az nem volt kellemes ! Ez a mese minden ősszel előlről kezdődik .

Szüleink vidékről származnak , tehát mindketten töltöttünk elég időt falun , a nagyszülőknél , ahhoz, hogy rájöjjünk ,  ott az emberek barátságosabbak, nyitottabbak , segítőkészebbek . Emlékezve ezekre , felnőtt korunkban , visszatérve vidékre , ugyanerre számítottunk . Csalódás ért , mivel a mai társadalom megváltoztatja az embereket. Zárkózottabbak, irigyebbek , sokkal elfoglaltabbak azzal , hogy városi munkahelyükre rohanjanak reggeltől-estig . Mondhatjuk, hogy aligha találtunk barátot magunknak , sőt , egy pár ember kivételével, sokan furcsáknak is néztek ( például azért mert nem nézünk tv-t , szalmabála -vagy vályogházat szeretnénk építeni , és egyéb hasonló dolgok miatt ) . Úgy gondoljuk, ez csak akkor fog változni , amikor megépül a kis kuckónk, ott ahol már egy kialakulóban lévő kis öko közösség vár ránk .

El kell mondanunk, hogy annyi füstöt nyeltünk itt a két év alatt , hogy már fontolóba vettük , fel kellene használni ezt valamire : például az egerek kiírtására ! :) Az a lényeg , hogy teljesen felkészületlenek voltunk ilyen szempontból, amikor idejöttünk . Földgázzal fűtöttünk eddig , itt pedig fával kellett tüzelnünk . Nem tudtuk , milyen fával érdemesebb , mikor kell azt beszerezni . Nem tudtunk semmit a kályhákról, kéményekről, jobban mondva ezeknek a karbantartásáról , emiatt rengeteg füstöt szívtunk , s annak ellenére , hogy égett a tűz a kályhában, elég sokszor fáztunk . Erre rájátszott az is, hogy a ház fapadlója alatt föld volt , amelybe az egerek  autópályákat ástak , és úgy süvített be a hideg a házba , mintha az autógyártók tesztelték volna az aerodinamikát ! Most sokan azt gondoljátok, hogy megjavíthattuk volna a padlót , de biztosan akad köztetek is olyan , aki elgondolkodott már azon, hogy az albérletben nem biztos, hogy megéri nagyobb munkába befektetni a pénzt, vagy az energiát . 

Még lenne egy gond, amiről részletesebben is lehetne írni ,( ez az iskolával , pontosabban a gyerekeink iskola- ,osztálytársaival kapcsolatos) de úgy gondoljuk, jobb , ha nem részletezzük, mert nem szeretnénk fajgyűlölőknek tűnni, és nem is vagyunk azok .Ez az egyik ok ( de nem a legfontosabb ) , amiért az otthonoktatást választottuk , amiről egy előző cikkünkben meséltünk .

Biztos vannak és lesznek más gondok is , de ezek nem olyan súlyosak , hogy  miattuk feladnánk a terveink megvalósítását . Mindenféleképp írni fogunk a többiről is , de most kénytelen vagyok abbahagyni, mert nem látom a billentyűzetet a füsttől , és két egeret kell lapátra tennem !  :D


UI. : amikor már nem hallotunk egér rágcsálást, és nyugodtan feküdtünk az ágyunkban, más meglepetés ért : ezek nem rágtak, nem cincogtak. Ezek csíptek és ugráltak....és tényleg bebújtak az ágyunkba. Azt olvastuk, hogy a bolhát, diófa levelekkel el lehet űzni. Csak, hogy ne öljük meg őket. Hát lehet, hogy nem ismerjük a díófát (pedig ettük a gyümölcsét), de itt is a vegyszer lett a megoldás :(

Categories: Gondok

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

7 Comments

Reply Ifi Géza
10:11 PM on November 8, 2015 
ismerem ezt a "gondot". Össz véleményem, őseinket kell "kifűrkészni", ami - ugye - nem lehetséges, mert sírba szállnak, szálltak. Itt születtem, megadatott, hogy visszatérhettem, de igen körülményes újra - vagy - megszerezni a tapasztalatokat. Kitartás! Menni fog! Üdv.
Reply Kuckó lakó
5:42 AM on November 9, 2015 
Ifi Géza says...
ismerem ezt a "gondot". Össz véleményem, őseinket kell "kifűrkészni", ami - ugye - nem lehetséges, mert sírba szállnak, szálltak. Itt születtem, megadatott, hogy visszatérhettem, de igen körülményes újra - vagy - megszerezni a tapasztalatokat. Kitartás! Menni fog! Üdv.

Köszönjük. :)
Reply Williamdraips
11:12 AM on February 14, 2017 
Hello.
I need to contact admin.
Thank you.
Reply Januszek45Saw
1:06 PM on November 7, 2017 
Szukasz mądrego źródła informacji na temat kredytów pozabankowych? Ostatnimi czasy kredyt bez bik jest wśród mieszkańców Polski niesamowicie powszechny, jednakże niestety nie wszystkie oferty kredytów są atrakcyjne - głównie właśnie po to założyliśmy tę stronę, aby nareszcie Polacy mogli przekonać się, który kredyt bez zaświadczeń jest godny uwagi pod każdym względem. Całkiem często wrzucamy swoje poglądy na temat świeżych ofert pożyczkowych, zatem wystarczy zaglądać na nasz portal, aby wiedzieć jaki kredyt gotówkowy jest korzystnie oprocentowany, najzupełniej pozbawiony ukrytych opłat, etc.
url=https://bezbiku.ebrokerpartner.pl says...
kredyt bez bik
url=https://bezbiku.ebrokerpartner.pl says...
pozyczka bez zaswiadczen
url=https://bezbiku.ebrokerpartner.pl says...
pozyczka gotowkowa
Brak stałego zatrudnienia, znaczne zadłużenie albo kiepska płaca nie są kłopotem dla pragnących pozyskać kredyt gotówkowy - przynajmniej mowa w tym momencie o odwiedzających naszą stronę. Prawda jest taka, że przedstawiliśmy na owej stronie przydatne artykuły, które powodują, iż trafienie na kredyt bez zaświadczeń, naturalnie atrakcyjnie oprocentowany, to żadne utrudnienie. Jednak wortal nie ma tylko i wyłącznie czysto informacyjnego charakteru - również można najzwyczajniej załatwić właśnie za jego pośrednictwem kredyt bez bik.

Zapewne chciałbyś nareszcie pozyskać taki kredyt gotówkowy, który sprawi, że kupisz sobie powiedzmy pralkę czy opłacisz dentystę, ale potem nie będziesz mieć nawet najmniejszych nieprzyjemności. Cóż, od czego jest założony przez nas serwis? Co jak co, lecz dosłownie nikt kto sensownie podejście do lektury zawartości na stronie nie będzie mieć wątpliwości odnośnie tego jaki kredyt bez bik, a głównie o kredytach bez zaświadczeń mowa, jest czymś odpowiednim. Oczywiście wszystkie z porad zostały tak napisane, że każdy zrozumie o co się rozchodzi. W końcu kredyt bez zaświadczeń jak najbardziej może być przyjazny. Pod wszystkimi względami.

Przydatne źródło informacji dla tego internauty, który raczej nie wie, który kredyt bez bik przynajmniej na ten moment jest w czołówce. Ciężko generalnie wybrać parabank, ale po dokładnej lekturze prowadzonego przez nas serwisu wreszcie absolutnie wszystko będzie jasne. Żywimy nadzieję, że kredyt gotówkowy faktycznie jest czymś na czym bardzo dobrze się znamy - opinie czytelników są bardzo pozytywne. Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania jeśli w grę wchodzi kredyt bez zaświadczeń, często aktualizujemy stronę, a więc raczej wszyscy pożyczkobiorcy powinni być usatysfakcjonowani.
Reply JoshuaBag
10:21 PM on November 8, 2017 
Writing a medical thesis or dissertation is a task done by almost all postgraduate and master's medical students. Dissertation is derived from the Latin word disserto which means discuss. It is essential to write successful medical papers such as medicine essays and medical thesis papers. There are several reasons as to why students write medicine essays. One of the reasons is to promote enhancement of critical judgment, research skills as well as analytical skills. Moreover, medicine essay writing produce students with the ability to 4evaluate and analyze data critically.

The initial step for writing medicine essays is to choose a topic. A writer should have at least three topics to choose from. The topic has to be interesting, feasible and relevant. It is essential to write quality medicine essay. Hence, students need to have analytical skills and perfect writing skills. The writing skills will enable them write outstanding essay papers that can be highly regarded by instructors and professors. Teachers often require a lot and expect a lot from their students in terms of medicine essay writing. for this reason, students find essay writing to be an extremely difficult task and hence resort to buying custom medicine essays.

A custom medicine essay has to be written by professional writers who are qualified in the field of nursing. Moreover, the custom medicine essay has to be original and plagiarism free. This means that it has to be written from scratch by experts with many years experience. The many years experience should enable a writer to write any form of medical paper including medical thesis, medicine essay and even medicine research paper. Moreover, experience will enable a writer to write a medicine essay that can guarantee academic success.

Students get custom medicine essays from custom writing company. It is essential to choose the best company so that one can get the best custom medicine essay. The best and the most reliable medicine essay writing company should have some unique characteristics such as affordability and the ability to provide original and superior quality medicine essays. The other quality is that the company has to hire expert writers who can write quality medicine essays and other types of medical papers. The essays should not only be quality but also plagiarism free and free of grammatical and spelling mistakes.

A custom medicine essay has a similar structure to any other academic essay assignment. It has an introduction that introduces the topic and tells the reader what the essay is all about. The second section is the body that has many paragraphs supporting the main topic. Finally there is the conclusion that briefly summarizes what has been discussed in the body section of the essay. Students should choose reliable writing companies so that they can get quality custom papers on several fields such as technology, sociology and law in addition to medicine field.

Our custom writing company is the best company that all clients should rely on when in need of any given type of medicine paper. We provide quality papers that not only plagiarism free but also original. Moreover, our custom papers are affordable and able to guarantee academic excellence at all times. All our medical papers are reliable and sure of satisfying clients at all times.

 
Reply Nathantub
2:29 PM on January 19, 2018 
Hello. And Bye.
Reply Kevinquita
12:23 PM on September 18, 2018 
Sexual relationship can be a pleasurable cooperation relationship with one?s partner. If anything goes wrong in this give to get process, it really is enough to derail the relationship. But any thing could happen that is certainly unpredictable. Moreover, able to keep a healthy sexual relationship means keeping oneself physically healthy. So any kind of sexual disfunction should be given utmost care. One such health risk is male impotence commonly seen in men. Unable to keep a proper and prolonged penile erection results in erectile dysfunction. This is infact a serious problem for maintaining a wholesome sexual relationship. So when there arises a real problem it?s a good idea to treat it in lieu of sitting quiet.

The choice between the various available treatment methods involve treatment having a proper medicine. Response to a verbal agent such as Levitra can be extremely effective with this context. Studies show that male impotence is especially as a result of insufficient blood circulation on the penis? veins and not enough stimulation as well. Practising oral therapy of Levitra increases the rate of blood flow that gradually stimulates the penis producing a hard erection, adequate for an intercourse.Levitra is a such drug that's found to be effective. Clinically it has been proved it even works on patients that are suffering from various health problems like high blood pressure, high cholesterol or diabetes. A lot of men, who took Levitra the first time, responded positively for gaining high rate of success. Besides, it is often also found who's can be also taken to medicines utilized to treat other medical ailments.